Departamentul protectia copilului
Centrul de Resurse pentru Copilul Ocrotit in Asistenta Maternala si Plasament Familial (AMP/PF)

ASISTENTUL MATERNAL PROFESIONIST Asistentul maternal profesionist este persoana fizică, atestată în condiţiile HG nr. 679/2003, care asigură prin activitatea pe care o desfaşoară la domiciliul său creşterea, îngrijirea şi educarea, necesare dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primeşte în plasament. (1) Pot fi atestate ca asistent maternal profesionist numai persoanele care indeplinesc urmatoarele conditii: solicitantul să fie absolvent de STUDII GENERALE OBLIGATORII (10 clase sau 8 clase+școală profesională); disponibilitatea (...)
Comisia pentru protectia copilului

Raport privind activitatea Comisiei pentru Protectia Copilului Iasi pentru anul 2020 - detalii aici
Compartiment pentru adoptii si post adoptii
Cine poate adopta? Pot adopta atât familiile (persoane căsătorite intre ele-soţ şi soţie) cât şi persoana singură (necăsătorită) care obţin atestatul de familie/persoană aptă să adopte. Cine nu poate adopta? Art. 459. din Codul Civil al Romaniei prevede că “ Persoanele care nu au capacitate deplină de exerciţiu, precum şi persoanele cu boli psihice şi handicap mintal nu pot adopta”. (1) Persoana care a fost condamnată definitiv pentru o infracţiune contra persoanei sau contra familiei, săvârşită cu intenţie, precum şi pentru infracţiunea (...)
Serviciul pentru situatii de urgenta

Serviciul are urmatoarele actiuni : 1. Intrevederi cu autoritatile locale, in vederea gasirii celor mai bune strategii de informare si sensibilizare a publicului in vederea eliminarii conceptiilor de abuz in familie 2. Serviciul telefonul copilului, care asigura permaneta pentru preluarea cazurilor si interventie eficienta si impune celor care preia cazul completarea unui raport tipizat de evaluare primara. 3. Organizeaza echipe mixte de interventie in vederea identificarii, evaluarii si solutionarii eficiente a cazurilor de abuz semnalate. 4. Asigura servicii (...)
Serviciul management de caz

Intrebari si raspunsuri privind drepturile beneficiarilor sistemului de protectie - detalii aici SERVICIUL MANAGEMENT DE CAZ 1. ORGANIZAREA SMC • SERVICIUL MANAGEMENT DE CAZ (S.M.C.) s-a infiintat la data de 1.01.2011, prin hotararea Consiliului Judetean Iasi nr. 379/23.12.2010 de aprobare a organigramei si statelor de functii ale D.G.A.S.P.C.Iasi; • SMC reprezinta un compartiment distinct in cadrul D.G.A.S.P.C.Iasi, organizat la nivel de serviciu. SMC are relatii de colaborare directa cu celelalte servicii din cadrul D.G.A.S.P.C.Iasi fiind raspunzator (...)
Program de lucru cu publicul
Luni - Joi |
7:30 - 16:00 |
Vineri |
7:30 - 13:30 |
Sambata- Duminica |
Liber |
linia 119 este disponibila pentru apelare 24/7
TRANSPARENTA DECIZIONALA
Planul anual de acţiune privind serviciile administrate şi finanţate din bugetul judeţului Iaşi pentru anul 2023
Strategia Judeteana de Dezvoltare a Serviciilor Sociale pentru perioada 2021 - 2027
Anunt privind incadrarea in grad de handicap
30.05.2023
Scrisoare de intentie pentru achizitie echipament stingere incendii, proiect POR, cod SMIS 121042
30.05.2023
Scrisoare de intentie pentru achizitie articole textile uz casnic in proiect POR, SMIS 121042